Ministerul suedez al Apărării a pus pe piste false presa, în privinţa submarinului misterios

Ministerul suedez al Apărării a pus pe piste false presa, în privinţa submarinului misterios

Fotografia cu presupul submarin rus, care a pus armata şi  presa suedeză pe căutări

Ministerul Apărării din Suedia a difuzat o ştire falsă despre locul unde ar fi fost văzut de martori oculari un submarin necunoscut. Angajaţi ai ministerului au recunoscut că fotografia cu submarinul, prezentată cu o zi înainte la o conferinţă de presă, a fost făcută în altă parte a arhipelagului.

Ştiri pe aceeaşi temă


“În acel moment nu era potrivit să spunem că cunoaştem cu precizie locul aflării vasului, pentru a dezorienta inamicul”, se spune în declaraţia publicată pe situl oficial al Ministerului Apărării din Suedia, citat de dw.

Şeful operaţiunii de căutare, contraamiralul Anders Grenstad, a specificat că la conferinţa de presă amintită a fost prezentată o hartă pe care erau marcate trei locuri cu o activitate subacvatică neobişnuită şi o fotografie făcută de un martor ocular lângă unul dintre fiorduri.

Jurnaliştii de la SVT au încercat luni să găsească locul unde au fost făcute pozele, dar au tras concluzia că informaţiile difuzate de angajaţii Ministerului Apărării nu sunt reale. Drept urmare, reprezentantul ministerului a recunoscut oficial că a fost lansată o dezinformare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările