Ministerul rus al Apărării plănuieşte să îşi deschidă un birou în Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării plănuieşte să îşi deschidă un birou în Serbia, o mişcare care riscă să tensioneze din nou relaţiile cu Occidentul, relatează The Moscow Times.

La nivel oficial, Moscova spune că biroul Ministerului său al Apărării în Serbia ar urma să fie consacrat consolidării legăturilor militare cu un aliat tradiţional.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, premierul rus Mihail Mişustin a semnat joia trecută un ordin cu privire la efectuarea unei inspecţii în unităţile militare sârbeşti care sunt înarmate cu arme ruseşti.

Serbia cooperează cu NATO, dar declară că nu intenţionează să adere la alianţa militară occidentală, a cărei imagine are de suferit încă de pe urma atacurilor aeriene din timpul războiului din Kosovo din 1999.

În schimb, Serbia depune eforturi pentru a adera la Uniunea Europeană, văzută ca o garanţie a prosperităţii. Tocmai din acest considerent, Belgradul şi-a suspendat recent exerciţiile militare cu toţi partenerii săi pentru o perioadă de şase luni. Serbia rămâne însă blocată între Est şi Vest.

NATO nu a comentat deocamdată informaţia cu privire la biroul Ministerului rus al Apărării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite