Mii de protestatari au ieşit în stradă împotriva restricţiilor anti-Covid, în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elvetia proteste

O demonstraţie interzisă de autorităţi a reunit sâmbătă mii de oameni în estul Elveţiei, care au protestat împotriva restricţiilor anti-coronavirus din ţară.

Majoritatea fără măşti, protestatarii au mărşăluit prin micul oraş Rapperswil-Jona, fluturând steaguri elveţiene şi strigând „Libertate”.

Potrivit poliţiei, în jur de 4.000 de oameni au manifestat paşnic pentru acest nou miting anti-sanitar de restricţie convocat de grupul numit protest Stiller („Protest tăcut”).

Autorităţile au declarat că au încercat să descurajeze protestatarii, oprind maşinile care se îndreptau spre centrul oraşului şi explicând natura ilegală a mitingului.

Aceştia au spus că au ales să nu disperseze demonstraţia de teama exceselor, considerând că „o represiune puternică nu ar fi fost justificată în condiţiile legii”.

Protestatarii acuză guvernul elveţian că foloseşte puteri dictatoriale pentru a impune restricţii menite să limiteze răspândirea Covid-19.

Elveţia a instituit un proces de ridicare treptată a restricţiilor. În această săptămână, facilităţile sportive şi terasele barurilor şi restaurantelor au putut astfel să se redeschidă.

Dar criticii spun că este nevoie de prea mult timp pentru a reveni la o viaţă normală.

Elveţia, care are 8,6 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 650.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi aproape 10.000 de decese de la începutul pandemiei. Aproape 10% din populaţie este vaccinată.

În timp ce situaţia epidemică pare destul de nesigură în ţară, Elveţia a anunţat sâmbătă că a detectat pe solul său primul caz al variantei indiene Covid-19, responsabilă de un focar epidemic în India.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite