Mii de manifestanţi la Londra împotriva măsurilor de izolare şi paşaportului de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Shutterstock
Imagine/Shutterstock

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Londrei pentru a protesta faţă de lockdown, care este treptat ridicat, şi faţă de posibila introducere a paşapoartelor de vaccinare pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

La sfârşitul după-amiezii, sute de participanţi erau adunaţi în centrul Londrei, a constatat o jurnalistă a agenţiei France Presse. Mai devreme, imaginile video postate pe reţelele sociale arătau mii de persoane defilând pe străzile capitalei.

Purtând banderole şi bannere pe care se puteau citi sloganuri precum "Eşti controlat", "Fără mască, fără vaxx, fără lockdown" sau chiar "Să ne luăm înapoi libertatea!", manifestanţii marşului "Unite for freedom" (Uniţi pentru libertate) au plecat spre Hyde Park în jurul orelor 13.00.

În pofida restricţiilor împotriva adunărilor în masă, mai multe organizaţii au lansat apeluri pentru manifestaţii în grupuri mici contra ultimelor măsuri de lockdown încă în vigoare, precum şi a posibilei introduceri a paşapoartelor de vaccinare, studiată de guvern.

"Astăzi defilăm pentru libertatea noastră medicală", se putea citi pe pagina de Facebook a Save Our Rights UK, unul dintre organizatori, care susţine că "se mobilizează împotriva oricărei propuneri de paşaport de vaccinare sau de certificare a statutului COVID-19, deoarece acestea sunt contra eticii medicale şi a drepturilor omului".

"Voi supravieţui acestei pandemii făcând opusul a ceea ce spun ei", se putea citi pe care o pancartă fluturată cu mândrie de o tânără. Alţii purtau umbrele albe pe care era scris "No to vax passport' (Nu paşapoartelor de vaccinare).

Marşul a traversat Londra într-un moment în care capitala a început să ridice restricţiile, după ameliorarea netă a situaţiei sanitare în Marea Britanie , ţara cea mai afectată din Europa de COVID-19, cu peste 127.000 de decese, şi după vaccinarea progresivă.

După mai bine de trei luni de lockdown, magazinele neesenţiale, terasele barurilor şi restaurantelor, precum şi saloanele de coafură şi sălile de sport din Anglia şi-au redeschis uşile în urmă cu aproape două săptămâni, readucând oraşele la viaţă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite