Mii de kosovari au criticat-o pe şefa diplomaţiei europene pe Facebook. „Unde sunt drepturile noastre, doamnă Mogherini?“

Mii de kosovari au criticat-o pe şefa diplomaţiei europene
pe Facebook. „Unde sunt drepturile noastre, doamnă Mogherini?“

Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene

Mii de kosovari au criticat-o astăzi pe şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, pe contul său de Facebook pentru faptul că sunt singurii cetăţeni din Balcani care încă au nevoie de viză pentru a călători în Uniunea Europeană, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 10 decembrie, Federica Mogherini a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia marcării a 70 de ani de la semnarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. „Unde este exceptarea de vize pentru Kosovo pe care ne-aţi promis-o?“, intreabă Besnik Sahiti.

„Suntem singura ţară din Europa ce are nevoie de viză pentru a călători. în Uniunea Europeană. Unde sunt drepturile noastre, doamnă Mogherini?“, spune la rândl său,  Arbnor Habraj, preluat de agerpres.ro. „Cred că sunteţi rasistă şi pro-sârbă“, acuză un altul, Albert Kopriva.
În luna septembrie, Parlamentul European s-a declarat favorabil unei exceptări de viză pentru cei 1,8 milioane locuitori ai Kosovo.

 

citeste totul despre: