Migrantă găsită moartă la frontiera între Polonia şi Belarus

Migrantă găsită moartă la frontiera între Polonia şi Belarus

Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană Foto: Arhivă

Autorităţile belaruse au anunţat că migrantă irakiană a fost găsită fără suflare, duminică, la frontiera între Polonia şi Belarus, potrivit agenţii de stat Belta, informează AFP.

"Corpul unei femei aparent neslave a fost descoperit la un metru de frontieră", a indicat un responsabil al grănicerilor belaruşi, Evgheni Omes, conform Agerpres.
 
Potrivit lui, "semne evidente" sugerează că corpul femeii a fost "târât" dinspre partea poloneză a frontierei. 
 
Soţul acesteia ar fi spus că grănicerii polonezi i-au condus împotriva voinţei lor, cu picioarele goale şi sub ameninţări, spre graniţa belarusă. 
 
Potrivit Belta, femeia a fost găsită fără suflare alături de trei copii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, în viaţă, pe un segment al frontierei polono-belaruse. 
 
O anchetă a fost deschisă de partea belarusă şi reprezentanţi ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) au fost invitaţi să se deplaseze la faţa locului, conform aceleiaşi surse. 
 
Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană, în Lituania, Letonia şi Polonia. UE vede în aceasta o formă de represalii din partea regimului de la Minsk faţă de sancţiunile europene.  
 
În faţa recentului aflux de migranţi şi pe fondul tensiunilor cu Belarus, Polonia a introdus de la începutul lunii septembrie stare de urgenţă pe o durată de 30 de zile la frontiera sa. 
 
Polonia a detaşat de asemenea 2.000 de soldaţi la faţa locului şi a început construirea unui gard de sârmă ghimpată pentru a stăvili imigraţia ilegală. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările