VIDEO Michel Barnier, comisar european: Tinerilor români nu vreau să le spun poveşti, trebuie să le spun adevărul. Europa nu este un miracol

EXCLUSIV Michel Barnier, comisar european: Tinerilor români nu vreau să le spun poveşti. Europa nu este un miracol

Într-un interviu exclusiv acordat ziarului „Adevărul”, Michel Barnier, comisarul european pentru Piaţa Internă şi Servicii, vorbeşte despre provocările cu care se confruntă tinerii care riscă să se transforme în „generaţia pierdută” a Europei din cauza lipsei locurilor de muncă.

„Tinerilor români nu vreau să le spun poveşti, trebuie să le spun adevărul: Europa nu este un miracol, este o promisiune de pace, de stabilitate, de democraţie.  Din momentul în care ţările europene şi-au făcut această promisiune unele altora, ea a fost respectată. Priviţi acolo unde promisiunea nu a fost făcută, alături de dvs, în Balcani, rezultatul a fost un război. Asta îi interesează pe tineri: să facă această promisiune comună alături de ceilalţi tineri din Europa”, este mesajul comisarului european pentru tinerii români. 
 
Aflat la Bucureşti pentru a participa la summitul Tinerilor Populari Europeani (YEPP) dedicat creării de locuri de muncă, Barnier a prezentat principalele măsuri propuse de Comisie pentru combaterea amprentelor lăsate de criza economică asupra pieţei muncii. 
 
Totodată, comisarul a explicat în interviul acordat jurnalistului Cristian Unteanu ce vor însemna piaţa unică şi paşaportul profesional pentru România şi cum vom fi afectaţi de aceste iniţiative. 
 
 
La Bucureşti, Barnier s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, cu vicepremierul şi ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, precum şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale. 
 
Comisarul european a vorbit cu oficialii români despre teme precum integrarea economică şi relansarea pieţei interne, reforma reglementărilor din sectorul bancar şi al serviciilor financiare, precum şi despre preocupările şi subiectele de interes ale partenerilor români în sectoarele relevante.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările