Mesajul Papei Francisc pentru noul Campionat Mondial: „Fotbalul trebuie să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei”

Mesajul Papei Francisc pentru noul Campionat Mondial: „Fotbalul trebuie să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei”

Papa Francisc FOTO Reuters

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a ţinut să ofere, joi, un mesaj cu ocazia începerii Campionatului Mondial din Brazilia, în care să pledeze pentru un fotbal caracterizat de solidaritate şi lucru în echipă, şi nu pentru un spectacol al lăcomiei şi al rasismului, relatează site-ul New Vision.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest sport, fotbalul, reuşeşte să ne înveţe trei lecţii fundamentale pentru promovarea păcii şi a solidarităţii: este nevoie de antrenamente serioase pentru a obţine rezultate, este nevoie de un joc corect şi este nevoie, nu în ultimul rând, şi de respect faţă de adversari”, a spus Papa Francisc, potrivit Radio Vatican.

Transmis în limba portugheză, mesajul Sfântului Pontif prezintă sportul nu doar ca pe o formă de divertisment, ci şi ca un instrument vital de a comunica valori umane, ce au puterea ca de a construi o societate mai paşnică.

„Ca să câştige, un jucător trebuie să depăşească bariere precum individualismul, egoismul, intoleranţa sau manipularea. Lăcomia este un obstacol atât în fotbal, cât şi în viatţa”, a mai spus Suveranul Pontif, conform sursei citate.

„Nimeni nu trebuie să întoarcă spatele societăţii, la fel cum nimeni nu ar trebui exclus din ea”, a mai declarat liderul Bisericii Catolice.

Totodată, Papa Francisc a subliniat că spiritul sportiv este cel care ne învaţă nevoia de disciplină, efortul şi sacrificiul, dacă dorim să atingem excelenţa în orice domeniu.

„Fotbalul ar trebui să fie o şcoală de formare a unei culturi a întâlnirilor. Doar acest lucru poate duce la armonie şi pace între popoare”, a încheiat Suveranul Pontif.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: