Merkel: Două treimi din populaţia Germaniei s-ar putea infecta cu coronavirus

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merkel

Cancelara Angela Merkel consideră că două treimi din persoanele din Germania ar putea fi infectate cu noul coronavirus. Merkel a anunţat că va exista o acţiune coordonată la nivelul UE împotriva răspândirii virusului.

Într-o conferinţă de presă extraordinară la Berlin, cancelara federală Angela Merkel a declarat miercuri că  60-70 la sută din locuitorii Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

Aceste cifre au fost menţionate cu ceva timp în urmă de către experţi, precum virusologul berlinez Christian Drosten. Încă nu se ştie cât va dura până când va fi atinsă această cotă, a subliniat directorul Institutului de Virologie de la clinica universitară Charité din Berlin. "Poate dura doi ani sau chiar mai mult", a spus Drosten. Se estimează că 80 la sută dintre persoanele infectate vor avea simptome uşoare ale bolii. Experţii aşteaptă ca într-un an, un an şi jumătate să existe vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Cancelara Merkel a anunţat că va exista o acţiune coordonată la nivelul Uniunii Europene în combaterea crizei coronavirus şi a făcut apel la solidaritate. Liderii UE au mandatat Comisia Europeană să-şi intensifice eforturile în direcţia împiedicării răspândirii coronavirusului şi în contracararea efectelor economice. Va fi creat un fond de 25 de miliarde de euro pentru a reduce efectele crizei economice cauzate de coronavirus, a confirmat Angela Merkel. 

Germania nu va închide frontierele din cauza răspândirii virusului. La nivel naţional, comitetul de urgenţă al guvernului federal a anunţat că poliţia va ”intensifica din nou controalele, în special la graniţele din sudul Germaniei”. Comitetul, din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor de Interne şi al Sănătăţii, a susţinut, de asemenea, recomandarea făcută anterior de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, de anulare a evenimentelor cu peste 1000 de participanţi.

Virusul Covid-19 continuă să se răspândească în Germania: peste 200 de cazuri noi de infecţie au apărut în cele şase state federale cele mai afectate doar marţi după-amiază. Acest lucru rezultă din comunicările autorităţilor din Renania de Nord-Vestfalia, Bavaria, Baden-Württemberg, Hessa, Saxonia Inferioară şi Berlin, centralizate de Institutul Robert Koch. 

Până miercuri după-amiază, în Germania au fost semnalate, în total, peste 1800 de cazuri. Tot miercuri a fost anunţat şi al treilea caz de deces în urma îmbolnăvirii cu coronavirus în Germania. Este a doua victimă din regiunea Heinsberg, unde s-au înregistrat primele şi cele mai numeroase cazuri de infectare din landul federal Renania de Nord-Vestfalia. Alte informaţii despre a treia victimă nu au fost făcute publice deocamdată.

Robert Schwartz - Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite