Merkel denunţă „imaginile ruşinoase” ale încercării unor protestatari „anticorona” de a intra cu forţa în Reichstag

Merkel denunţă „imaginile ruşinoase” ale încercării unor protestatari „anticorona” de a intra cu forţa în Reichstag

Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a denunţat luni ”imaginile ruşinoase” ale încercării unor manifestanţi ”anti-mască” de a pătrunde sâmbătă cu forţa în Reichstag, un ”abuz al dreptului de a manifesta” în opinia canelarului german, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În acest weekend, am avut un exemplu al modului în care libertatea de a manifesta poate cunoaşte abuzuri”, a reacţionat în faţa presei un purtător de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert.

”Acest drept de a manifesta paşnic este, bineînţeles, un drept foarte preţios, chiar şi în timpul pandemiei” covid-19, a apreciat el.

”Or acest drept a fost în mod clar călcat în picioare în acest weekend”, a denunţat Steffen Seibert, care s-a exprimat ”în numele Guvernului şi cancelarului Angela Merkel”.

Câteva sute de manifestanţi au forţat bariere pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Parlamentului german, şi au fost împiedicaţi în ultimul moment să pătrundă în incinta clădirii de către forţe de ordine care au folosit sprayuri pentru a dispersa mulţimea şi a aresta numeroase persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările