Merkel cedează: Germania va introduce salariul minim, la cererea social-democraţilor

Merkel cedează: Germania va introduce salariul minim, la cererea social-democraţilor

Liderul social - democraţilor, Sigmar Gabriel

Germania va introduce salariul minim pe economie, cerinţa principală a social-democraţilor germani în negocierile cu formaţiunea creştin-democrată pentru realizarea Marii Coaliţii de guvernământ, a anunţat Cancelarul Angela Merkel. Discuţiile privind crearea unei mari coaliţii au început la sfârşitul lunii octombrie şi includ concesii importante de o parte şi de cealaltă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Social-democraţii nu vor încheia negocierile fără un salariu minim obligatoriu la nivel federal“, a declarat liderul de la Berlin, în urmă cu scurt timp.

Merkel a ţinut să reafirme opoziţia partidului său de centru-dreapta, CDU, faţă de această măsură, argumentând că partenerii săi vor încerca să facă tot posibilul pentru a preveni micşorarea locurilor de muncă, cauzată de introducerea salariului minim.

În timpul discuţiilor, şeful SPD, Sigmar Gabriel, viitorul vice-cancelar al guvernului de Mare Coaliţie, a insistat că un salariu de minim 8.50 Euro pe oră va ajuta numărul tot mai mare de cetăţeni germani care trăiesc în sărăcie.

Partidul lui Merkel este în favoarea unei varietăţi a salariilor în funcţie de sectorul industrial şi regiune, argumentând că impunerea unei cote salariale minime la nivel naţional va distruge locurile de muncă.

În cursul zilei de luni, 18 noiembrie, partidul conservator al Cancelarului german şi social-democraţii au ajuns la un acord  în privinţa introducerii unei cote de minimum 30% a reprezentării femeilor în consiliile de administraţie ale companiilor germane, începând cu 2016. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările