Membrii formaţiunii de extremă-dreapta din Germania, bilete gratuite la filmul „Lista lui Schindler”

Membrii formaţiunii de extremă-dreapta din Germania, bilete gratuite la filmul „Lista lui Schindler”

Un cinematograf german a oferit bilete gratuite membrilor partidului de extremă dreapta, AfD, la proiecţia filmului ,,Lista lui Schindler”. Proprietarul cinematografului susţine că îşi doreşte să îi ajute pe acei membri ai partidului care trivializează Holocaustul.  Oferta a întâmpinat obiecţii din partea susţinătorilor partidului.

Cinematograful din oraşul Hachenburg (vestul Germaniei) va difuza filmul despre eforturile omului de afaceri Oskar Schindler de a salva de la exterminare peste 1.000 de evrei pe data de 27 ianuarie, Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului.
 
Deşi percepe o taxă standard de 8$ pentru accesul la filme, proprietarii cinematografului au transmis că membrii AfD se vor bucura de acces gratuit.
 
Membrii partidului susţin că se simt insultaţi de faptul că partidul lor este legat de Holocaust în acest mod.
 
Liderul AfD din Renania-Palatinat, Uwe Junge, a denunţat joi o "nouă încercare brutală de a pune semnul egalităţii între AfD şi naţional-socialism". În schimb, cinematograful a dat asigurări într-un comunicat că nu susţine "în niciun fel că alegătorii AfD sunt nazişti", adăugând că, "totuşi, programul AfD poate fi asociat cu banalizarea acestor evenimente din trecut".
 
AfD este cunoscut pentru poziţia sa anti-imigranţi şi anti-Islam. Cu toate acestea, câţiva membri proeminenţi ai AfD au atras o serie de critici după ce au făcut comentarii prin care au trivializat Holocaustul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: