Medicii italieni avertizează asupra unui colaps al sistemului sanitar şi cer măsuri mai drastice împotriva pandemiei

Medicii italieni avertizează asupra unui colaps al sistemului sanitar şi cer măsuri mai drastice împotriva pandemiei

Ambulanţe aşteptând la coadă la Milano FOTO EPA-EFE

Situaţia epidemică din Italia este „în mare parte în afara controlului”, avertizează medicii, care cer guvernului să decreteze fără întârziere o „izolare totală” pentru a împiedica un al doilea val de COVID-19, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul în care Italia înregistrează zilnic între 30.000 şi 40.000 de noi cazuri de COVID-19, sistemul sanitar al ţării se află sub o presiune puternică. Unităţile de terapie intensivă funcţionează la capacitate maximă în mai multe regiuni şi riscă să nu mai facă faţă în curând numărului mare de pacienţi. Unele spitale sunt nevoite să reprogrameze operaţiile pentru alte motive de sănătate.

Situaţia este în mare parte în afara controlului, a declarat luni pentru postul de televiziune RAI profesorul Massimo Galli, şeful Unităţii de Boli Infecţioase de la Spitalul Sacco din Milano (nord), capitala Lombardiei, regiunea cea mai afectată.

La spitalele din Napoli, care este zonă roşie, s-au format cozi de salvări şi maşini personale care aduc bolnavi de COVID-19.

Italia, prima ţară europeană afectată de COVID-19, a înregistrat din februarie până acum peste 935.000 de cazuri, dintre care 41.000 fatale.

Pentru a încerca să domolească al doilea val al pandemiei, guvernul a decis să claseze regiunile în trei categorii, în funcţie de gravitatea situaţiei. Patru regiuni sunt în prezent în zona roşie, unde se aplică o izolare strictă. Altele două sunt în zona portocalie, iar restul în zona galbenă.

Federaţia Naţională a Ordinului Medicilor consideră aceste măsuri ca fiind insuficiente. Preşedintele acestui organism, Filippo Anelli, cere o izolare totală a ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările