Medicii bulgari cer măsuri dure. Bolnavii de COVID-19 nevaccinaţi ar putea fi obligaţi să suporte costurile spitalizării

Medicii bulgari cer măsuri dure. Bolnavii de COVID-19 nevaccinaţi ar putea fi obligaţi să suporte costurile spitalizării

Medicii bulgani vor adoptarea unor măsuri dure pentru că Bulgaria se află, alături de România, la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene. FOTO Shutterstock

Asociaţia Spitalelor a lansat o dezbatere în care cere practic ca bolnavii de COVD-19 care nu sunt vaccinaţi să suporte costurile spitalizării deoarece sistemul medical nu mai face faţă din cauza numărului mare de noi cazuri de infectări cu SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii asociaţiei susţin că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condiţiile în care 90% dintre pacienţi nu au făcut niciun vaccin anti-COVID-19, transmite Digi24. 

Există opoziţie faţă de această propunere, organizaţiile pacienţilor susţin că astfel s-ar încălca dreptul fundamental la asistenţă medicală.

Medicii bulgani vor adoptarea unor măsuri dure pentru că Bulgaria se află alături de România la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările