Matteo Salvini: Italia „nu se teme“ să facă uz de veto pentru ridicarea sancţiunilor europene la adresa Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matteo Salvini, ministrul italian de Interne Foto: EPA/EFE
Matteo Salvini, ministrul italian de Interne Foto: EPA/EFE

Guvernul italian „nu se teme“ să-şi folosească puterile de veto în cadrul UE ca „ultim mecanism“ pentru a determina blocul comunitar să ridice sancţiunile la adresa Rusiei, a declarat luni ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, potrivit Politico.eu.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova, Salvini a afirmat că Italia va acţiona pentru a se asigura că sancţiunile – impuse de UE după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 – sunt ridicate. Potrivit lui, Roma vrea să-şi convingă partenerii să ia o decizie în acest sens prin „bune maniere, cifre şi dovezi“, relevă agenţia Ansa. 

Însă, a spus Salvini, guvernul său „nu se teme“ de folosirea dreptului de veto pentru a obţine acest lucru. „Nu exclud nimic“, a afirmat Salvini, potrivit căruia executivul de la Roma va continua negocierile cu UE „zi şi noapte“ până când rezultatele vor fi satisfăcătoare.

„Am demonstrat deja pe frontul migraţiei că suntem destul de încăpăţânaţi şi, ca urmare, sunt convins că putem aduce acasă rezultate concrete“, a afirmat el, făcând aparent referire la poziţia Italiei din cadrul ultimului summit al Consiliului European în care politica de migraţie a reprezentat principalul subiect. „Contez pe faptul că vor fi convinşi“, a adăugat el. 

Totodată, ministrul italian şi-a exprimat sprijinul pentru reintrarea Rusiei în ceea ce a fost cândva G8, în prezent G7, ca urmare a excluderii Rusiei, în 2014, din acest grup al ţărilor puternic industralizate, tot din cauza anexării Crimeei. 

Nu în ultimul rând, Salvini a lăudat Kremlinul pentru că „lucrează în interesul poporului său“. „Desigur că în Rusia este un guvern care lucrează de ani în interesul poporului rus, ceva ce nu am avut (până acum) în Italia şi ceva ce abia dacă avem în Europa“, a declarat Matteo Salvini, care este lider al formaţiunii de extremă-dreapta Liga (fosta Liga Nordului). 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite