Maşinile diesel şi cele pe benzină ar putea fi interzise la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect al Parlamentului European ar putea interzice comercializarea maşinilor noi pe benzină şi diesel începând cu 2040 pentru a face loc pe piaţa automobilelor electrice.

„Pentru un viitor prosper, modern, competitiv şi neutru din punct de vedere influenţelor climatice, toate autoturismele noi introduse pe piaţa UE trebuie să aibă emisii zero începând cu anul 2040 pentru a îndeplini obiectivele privind atingerea neutralităţii climatice în 2050 şi solicită un cadru politic coerent şi proiecte de tranziţie care să sprijine acest lucru”, se arată în acest proiect.

Miercuri va avea loc votul decisiv pentru acest proiect, la o zi după ce Comisia von der Leyen a prezentat planul de un trilion de euro pentru „înverzirea” Europei.

Înverzirea Europei va avea un impact major asupra economiei, în special în sectorul auto şi al mobilităţii.

Această măsură a Parlemntului European nu va avea puere legislativă dar pune presiune politică pe celelalte instituţii europene.

„Viitoarea strategie pentru mobilitate durabilă şi inteligentă prevede ca toate modurile de transport (rutier, feroviar, aviaţie şi transport pe apă) vor trebui să contribuie la decarbonizarea sectorului transporturilor, în conformitate cu obiectivul de atingere a unei economii neutre din punct de vedere climatic, afirmând în acelaşi timp că aceasta va fi atât o provocare cât şi o oportunitate”, prevede proiectul de rezoluţie din Parlamentului European.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite