Maşina candidatului dreptei la prezidenţialele din Franţa, ţinta unor hoţi

Maşina candidatului dreptei la prezidenţialele din Franţa, ţinta unor hoţi

François Fillon, candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa Foto: EPA

O maşină folosită pentru asigurarea transportului candidatului Republicanilor la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, a fost, marţi seară, în apropiere de Lille, ţinta unor hoţi, potrivit unor informaţii publicate joi de cotidianul „Le Parisien“. Aceştia au furat, printre altele, un computer ce conţinea date „sensibile“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform „Le Parisien“, furtul a fost comis imediat după ce persoanele aflate la bordul vehiculului – un ofiţer de securitate şi un membru al campaniei lui Fillon – au coborât pentru a lua masa la un restaurant aflat într-o suburbie a oraşului Lille (nord).
 
Pe lângă computer, hoţii au sustras şi un stick de memorie USB, arme şi două banderole cu însemnele poliţiei.
 
Anturajul lui Fillon a confirmat pentru publicaţia citată furtul, dar a adăugat că s-a reuşit „neutralizarea de la distanţă“ a computerului care conţine informaţii sensibile. „Stick-ul USB conţinea numai fotografii personale, nu şi date sensibile“, a precizat o sursă din anturajul candidatului Republicanilor la fotoliul prezidenţial.
 
Informaţiile privind acest furt vin în contextul în care marţi a fost dejucat un atentat care, potrivit autorităţilor franceze, ar fi vizat unul dintre candidaţii la prezidenţiale.
 
Deşi acestea nu au dezvăluit despre cine era vorba, agerpres.ro notează că Fillon a afirmat într-un interviu publicat joi de „Le Figaro“ că ministrul de Interne, Matthias Fekl, l-a informat joia trecută că a fost interceptat „un mesaj care îl desemna drept ţintă“.
 
François Fillon, fost premier al Franţei, a fost considerat multă vreme drept favorit pentru a intra în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Însă din cauza unui scandal legat de angajările fictive ale unor membri ai familiei sale a început să piardă teren. 
 
Mai precis, cel mai recent sondaj pentru primul tur îl creditează pe candidatul de centru Emmanuel Macron cu 23% din intenţiile de vot, cu 22,5% pe şefa extremei-drepte Marine Le Pen, cu 19,5% pe Fillon şi cu 19% pe candidatul de extremă-stânga Jean-Luc Mélenchon.
 
Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 23 aprilie, iar cel de-al doilea se va desfăşura pe data de 7 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările