Marius Lazurcă, ambasador la Chişinău

Marius Lazurcă, ambasador la Chişinău

Ambasadorul Marius Lazurcă

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, ieri, că l-a propus pe  Marius Lazurcă pentru postul de ambasador la Chişinău.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi-a dat acordul, iar diplomatul ar putea fi acreditat până la vizita preşedintelui român Traian Băsescu, preconizată pentru 27-28 ianuarie, a declarat pentru Ager­pres şefa serviciului de presă al preşedinţiei moldovene.

Marius Lazurcă este actualul ambasador al României la Sfântul Scaun. El vorbeşte limbile franceză, engleză, italiană şi latină. În 2003, şi-a luat doctoratul în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne, fiind licenţiat în literatură comparată la aceeaşi instituţie.

Are masteratul în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne. Marius Lazurcă s-a născut în 1971 la Timişoara, este căsătorit şi are cinci copii. România nu mai are ambasador la Chişinău din aprilie 2009, după ce Filip Teodorescu a fost expulzat din Republica Moldova, în urma protestelor postelectorale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: