Margaret Thatcher a murit. Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre „Doamna de Fier”

Margaret Thatcher a murit. Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre „Doamna de Fier”

Băutura preferată a lui Margaret Thatcher era whiskey, potrivit arhivelor britanice

Margaret Thatcher, prima femeie care a ajuns premierul Marii Britanii, a murit astăzi, după ce a suferit un atac cerebral. „Doamna de Fier”, considerată una dintre cele mai importante personalităţi politice ale secolului XX, era băutoare de whiskey şi obişnuia să cureţe pantofii şi camerele gărzilor sale de corp.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Băutura preferată de „Doamna de Fier” era whiskey, potrivit arhivelor păstrate la Downing Street, numărul 10 - reşedinţa oficială a premierului britanic. Documentele au fost declasificate la 30 de ani de când Margaret Thatcher a devenit prima femeie care ocupă funcţia de prim-ministru al Marii Britanii. 

2. Margaret Thatcher nu ezita să corecteze documentele miniştrilor săi, dacă acestea aveau greşeli. Totul se datora caracterul său exigent şi perfecţionist, care nu tolera greşeli. 

3. „Doamna de Fier” a stârnit reacţii puternici atunci când a refuzat un grup particular de gărzi de corp - karateka - atunci când a participat la un summit în Japonia, pentru că nu a vrut să beneficieze de tratament preferenţial. 

4. În jurului lui Margaret Thatcher a izbucnit un scanda în momentul în care presa britanică a descoperit că liderul politic a cheltuit bani publici pe whiskey Teacher's, gin şi ţigări Benson&Hedges atunci când s-a aflat într-o vizită oficială în Franţa. 

5. „Gospodina de Fier” - Barry Stevens, care a lucrat pentru Margaret Thatcher timp de 20 de ani ca gardă de corp, a şocat întreaga opinie publică din Marea Britanie atunci când a dezvăluit că aceasta obişnuia să cureţe pantofii bodyguarzilor săi şi să le facă ordine în camere. 
CELE MAI IMPORTANTE ŞTIRI DESPRE MARGARET THATCHER


A murit Margaret Thatcher: mărirea şi decăderea femeii care a schimbat politica mondială

Margaret Thatcher, care a murit astăzi în urma unui atac cerebral, a ieşit mereu învingătoare din toate cursele electorale la care a participat, a modernizat Marea Britanie şi a schimbat viitorul Europei. În timp ce a creat un cult în jurul liderilor „bărbaţi adevăraţi”, puternici, Margaret Thatcher a ajuns unde nu a mai ajuns vreo femeie înaintea ei.


VIDEO Margaret Thatcher a murit. „Doamna de Fier“, portretizată ca o bătrână singură şi senilă, într-un film controversat

În 2011 Meryl Streep a jucat în filmul „Doamna de fier", o peliculă inspirată din întâmplările fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher, care a murit luni din cauza atacului cerebral.


FOTO A murit Margaret Thatcher

Supranumită „Doamna de Fier“, Margaret Thatcher (87 de ani), fostul prim-ministru al Regatului Unit între anii 1979 şi 1990, a murit luni, în urma unui atac cerebral, a anunţat purtătorul ei de cuvânt, lordul Bell.Dosare secrete : Thatcher a dispus o armată de spioni în Gibraltar, după războiul din Insulele Falkland

Fostul premier britanic, Margaret Thatcher, a ordonat, în 1982, dispunerea unei armate de spioni în sudul Spaniei pentru a se asigura că, în Gibraltar, nu se va petrece un atac-surpriză precum cel din Falkland, arată documente declasificate de autorităţile britanice.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările