Adevărul Live, ora 13.00: Marea Neagră - Marea Caspică - Marea Mediterană: noile alianţe geostrategice

Marea Neagră - Marea Caspică - Marea Mediterană: noile alianţe geostrategice

La est de noi, începe să se contureze în forţă un triunghi ce se poate dovedi, într-o anume conjunctură, fie de pace, fie conflictuală, unul de mare importanţă în gândirea care stă acum la baza marii restructurări globale cu variantele ei regionale ce includ şi România.

Mondializarea inevitabilă a raţionamentelor de putere face ca, în consecinţă, să existe şi o urgenţă a găsirii noilor raţionamente de supravieţuire, pentru ţările interesate de acest lucru şi cu politicieni capabilă să se angajeze în proiectele care să valorizeze potenţialităţile naţionale.  Se crează la est de noi, începând cu reîmpărţirea sau, dacă vreţi, reocuparea spaţiului Mării Negre, o structură de putere complexă şi conectată la circuite mult mai mari, cu mişcări rapide şi agresive, prefigurând o ofensivă de mari dimensiuni. Sau, ca întotdeauna în istorie, deschizând porţile pentru noi şanse de cooperare şi dezvoltare. Suntem în proximitatea acestui spaţiu.
 
Ne mulţumim oare să coexistăm pasiv şi indiferenţi, sau România va vrea să profite de schimbări?
 
Răspunsuri la această întrebare în emisiunea de pe adevărul LIVE, începând cu ora 13, o discuţie între jurnalistul Cristian Unteanu şi analistul militar Gen. Alexandru Grumaz.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările