Marea Britanie trage un semnal de alarmă. Recrutările adolescenţilor de către organizaţii teroriste au crescut semnificativ în timpul carantinei

Marea Britanie trage un semnal de alarmă. Recrutările adolescenţilor de către organizaţii teroriste au crescut semnificativ în timpul carantinei

Poliţie Marea Britanie / FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul tot mai ridicat de arestări în rândul adolescenţilor pentru infracţiuni de natură teroristă. Acesta susţine că se poate observa o legătură între măsurile de carantină introduse de autorităţi în lupta contra pandemiei şi valul de recrutări ale tinerilor de către organizaţii teroriste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, Dominic Raab a anunţat o creştere cu 7% în luna decembrie 2020 faţă de anul precedent a activităţii teroriste online şi ceea ce a catalogat drept „o creştere îngrijorătoare a procentului copiilor şi adolescenţilor care sunt în prezent arestaţi pentru delicte teroriste”, relatează AFP, citată de i24 News.
 
Potrivit acestuia, poliţia londoneză consideră că măsurile succesive de izolare introduse împotriva epidemiei cauzate de coronavirus facilitează „accesul digital al teroriştilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste”.
 
Acesta a menţionat gruparea Stat Islamic drept „cea mai importantă ameninţare teroristă, atât la nivel naţional, cât şi în străinătate”.
 
În Marea Britanie e în vigoare de la începutul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune închiderea unităţilor şcolare, pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 123.000 de morţi.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările