Marea Britanie renunţă la testarea obligatorie la intrarea în ţară a călătorilor vaccinaţi anti-Covid

Marea Britanie renunţă la testarea obligatorie la intrarea în ţară a călătorilor vaccinaţi anti-Covid

FOTO: Pixabay

Guvernul britanic a anunţat luni că ridică cerinţa de a se efectua un test Covid-19 pentru călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Regatul Unit. Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosirea în ţară şi să se izoleze timp de 10 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ceea ce facem pentru călătorii este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a declarat premierul Boris Johnson, confirmând această modificare ce înseamnă că „persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (...) dacă au fost vaccinate de două ori”, potrivit  Agerpres.

Liderul conservator nu a precizat când va fi pusă în aplicare noua măsură, dar aceasta ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru sectorul turismului şi al transportului internaţional.

Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, „cel puţin” pentru călătorii complet vaccinaţi.

Premierul Boris Johnson a anunţat săptămâna trecută că ultimele restricţii rămase în Anglia vor fi ridicate. Începând de joi, măştile nu vor mai fi obligatorii din punct de vedere legal, dar sunt recomandate pentru locurile închise şi aglomerate şi au fost deja abandonate în şcoli. Nu va mai fi necesar un card de sănătate pentru accesul în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari.
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările