Marea Britanie: Paşii Diavolului au fost descoperiţi în ţinutul Devon

În dimineaţa zilei de 9 februarie 1855, în ţinutul Devon, din sud-vestul Angliei, locuitorii din cinci sate au descoperit, în zăpadă, urme misterioase de paşi, care măsurau nouă centimetri. Oamenii au spus că Diavolul a păşit în comitatul lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ediţiei online a Daily Mail Reporter, în februarie 1885, pe distanţa a 100 de mile, sătenii au putut privi aceste urme pe care nu le-au recunoscut. Acestea se terminau brusc, în faţa unui perete înalt de aproximativ 12 picioare, pentru ca să apară, din nou, după alte câteva zeci de metri.

Mai citiţi şi:

Şi-a ucis fetiţa de trei ani pentru că a confundat-o cu un diavol

Urmele au dispărut brusc în zona râului Exe, aflat lângă castelul Powdersham. De pe un mal pe altul urmele creaturii se vedeau ca şi cum aceasta ar fi traversat apa, lucru aproape imposibil într-o zonă cunoscută drept cea mai periculoasă a acestei ape curgătoare.

Cum casele, căpiţele de fân şi toate obstacolele din ţinutul Devon erau pline de astfel de urme, orăşenii au fost convinşi că au fost vizitaţi de Diavol.

Convingerea le-a fost întărită şi de declaraţiile unor săteni care afirmau că au văzut, în timpul nopţii, o creatură care avea chip de diavol. Pe 12 martie 2009, aceleaşi urme au apărut din nou, în aceleaşi locuri, fiind identice cu cele descoperite în februarie 1855!

Faptul că urmele paşilor erau pe acoperişurile caselor şi se pierdeau, în unele zone, câţiva metri, după care reapăreau ca şi cum posibila creatură şi-ar fi continuat drumul într-o anumită direcţie, a făcut ca sătenii să spună că în zonele locuite de ei a apărut Diavolul pe pământ.

Forma paşilor le-a întărit oamenilor şi mai mult convingerea că au de-a face cu o creatură pe care nu au dorit-o în zonă, nimeni neputând să-şi explice de unde vin acei paşi.

Unul dintre cercetătorii care se ocupă de studierea acestui fenomen, Jonathan Downes, a spus că nu-i poate explica apariţia acestor urme. "Sunt lucruri care, încă, nu pot fi interpretate de ştiinţa modernă. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat în Devon va putea fi explicat în viitor, însă nu pot să infirm întâmplările din februarie 1855 şi martie 2009", a precizat Downes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările