Marea Britanie. Un mogul media al cărui tată a fost agent KGB a devenit membru al Camerei Lorzilor cu titlul de „baron de Hampton şi Siberia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mogulul media ruso-britanic Evgheni Lebedev a fost înnobilat oficial de regina Elisabeta a II-a cu titlul de „baron de Hampton şi Siberia”, relatează publicaţia Gazette.

În vârstă de 40 de ani, Evgheni Lebedev a fost propus spre înnobilare în iulie de către prietentul său de lungă durată Boris Johnson, actualul premier al Marii Britanii.

El şi-a dorit includerea oraşului Moscova în titlul de nobil, dar Guvernul rus a respins, se pare, cererea în acest sens.

Ordinul cu privire la înnobilarea lui Evgheni Lebedev a fost emis joia trecută.

Prin urmare, Evgheni Lebedev, fiul fostului agent KGB Aleksandr Lebedev, reconvertit între timp în om de afaceri, a devenit membru al Camerei Lorzilor, unul dintre pilonii democraţiei britanice.

Lebedev junior a fost recompensat oficial în schimbul unor acte de binefacere. Ar fi colectat, prin campanii duse în ziarele sale, circa 75 de milioane de lire sterline pentru activităţi de conservare a faunei şi distribuirea de alimente unor persoane vulnerabile. El este proprietar al ziarelor The Independent şi Evening Standard.

Evgheni Lebedev devine primul rus înnobilat de casa regală britanică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite