Marea Britanie: Ministerul de Finanţe vrea să protejeze companiile strategice

Marea Britanie: Ministerul de Finanţe vrea să protejeze
companiile strategice

Londra văzută de sus FOTO Tavi Herţa

În contextul crizei economice provocate de epidemia de coronavirus, ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak a autorizat un plan de salvare destinat protejării întreprinderilor considerate strategice, a anunţat duminică Financial Times, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trezoreria britanică a anunţat la rândul ei pentru Reuters că este pregătită să investească în „ultimă instanţă” pentru a ajuta aceste întreprinderi, a căror prăbuşire ar putea „dăuna în mod disproporţionat economiei”.

„În caz de circumstanţe excepţionale, în timp ce o companie viabilă şi-a epuizat toate opţiunile şi o eventuală prăbuşire a sa ar dăuna în mod disproporţionat economiei, noi am putea lua în calcul o susţinere de ultimă instanţă”, a declarat prin-email o purtătoare de cuvânt a Trezoreriei.

În cadrul planului de salvare, denumit „Project Birch”, scrie Financial Times, ministrul de Finanţe a sporit capacitatea Trezoreriei în a gestiona operaţiunile de salvare a companiilor „viabile” care au utilizat toate celelalte opţiuni, inclusiv programele de împrumuturi guvernamentale.

Potrivit sursei citate, statul ar putea dobândi participări în întreprinderi cruciale care se confruntă cu dificultăţi financiare severe. FT precizează totuşi că Trezoreria ar prefera mai degrabă să acorde extinderi pentru împrumuturi.

Măsurile de susţinere ar putea viza toate sectoarele economiei. Companii aeriene sunt printre cele mai afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: