Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de gravide din ultimii 5 ani

Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de gravide din ultimii 5 ani

Familiile de vârstă mijlocie vor provoca, aşadar, noul „baby boom”, pentru că se bucură de mai multă siguranţă şi stabilitate. Foto: sfaturimedicale.ro

La începutul anului trecut, primul an de epidemie, numărul naşterilor a scăzut dramatic în toată Europa. Dar acum, statisticile britanice indică altceva: numărul femeilor care au rezervat o vizită prenatală este cel mai mare din ultimii cinci ani şi toate informaţiile sugerează că, la sfârşitul pandemiei, va exista un nou baby boom în multe ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Naţional din Marea Britanie au adunat  date despre femeile care îşi rezervă prima vizită prenatală din 2015. În mai 2020, s-au înregistrat 50.965 de rezervări, în scădere cu 10,4% faţă de anul precedent. Dar încă din septembrie cifrele au crescut semnificativ, cu 58.135 de rezervări, cel mai mare număr pentru luna respectivă din 2015 şi în creştere cu 6,8% faţă de anul 2019, conform Mediafax. 

Tendinţa de creştere a continuat, cu 11,1%, în ultimele trei luni ale anului 2020, faţă de anul precedent.

„Creşterea de acum s-ar putea datora multor aspecte", a declarat pentru Guardian Birte Harlev-Lam, directorul executiv al Colegiului Regal al Moaşelor. Pandemia a permis multor oameni să-şi adapteze stilul de viaţă într-un ritm mai lent, munca de acasă le-a permis, de asemenea, să petreacă mult mai mult timp cu familiile şi astfel să ia în considerare un copil.

În multe ţări, numărul naşterilor a scăzut drastic în 2020, din cauza pandemiei: în Spania cu 20,4%, iar naşterile au atins cel mai scăzut nivel din 1941. În Italia a avut loc o scădere de 21,6%, în Franţa cu 13,3%, iar în Statele Unite, California a înregistrat o scădere de 10,2% în decembrie 2020, comparativ cu 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările