Marea Britanie va forma un grup de lucru împotriva terorismului, după ce un soldat britanic a fost ucis de islamişti radicali

Marea Britanie va forma un grup de lucru împotriva terorismului, după ce un soldat britanic a fost ucis de islamişti radicali

Britanicii au adus un omagiu soldatului ucis miercuri, în apropierea locului în care a fost omorât. FOTO: Reuters

Marea Britanie va forma un grup de lucru care va supraveghea şi va investiga evoluţia grupurilor extremiste din ţară, a declarat prim-ministrul britanic David Cameron. Anunţul vine după ce un soldat britanic a fost ucis miercuri în cartierul londonez Woolwich.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul operativ va fi condus de premierul britanic şi „se va concentra asupra grupurilor extremiste, însă admite că cea mai mare ameninţare vine din partea extremiştilor islamici”, potrivit unei declaraţii oficiale emise de la reşedinţa premierilor britanici.

Reprezentanţii Consiliului Musulman din Marea Britanie au susţinut că noul grup operativ trebuie să acorde atenţie „tuturor extremiştilor”, indiferent de afilierea religioasă, astfel încât să urmeze o strategie eficientă.

„Trebuie să fim precauţi şi să ne asigurăm că nu cedăm în mod necugetat în faţa cerinţelor tuturor extremiştilor, transformându-ne într-o societate mai puţin liberă, divizată şi în care fiecare îl suspectează pe celălalt”, a declarat Farooq Murad, secretarul general al Consiliului Musulmanilor. „Lecţiile trecutului ne învaţă că politicile şi măsurile luate în grabă pot accentua extremismul”, a mai spus Murad.

Decizia autorităţilor din Marea Britanie a fost luată ca urmare a evenimentului tragic de miercuri, atunci când un militar britanic a fost ucis în mod brutal în plină stradă. Acesta a fost decapitat de doi bărbaţi bănuiţi de terorism, informează CNN.

Cinci persoane care aveau legături cu atacul din Londra au fost arestate, printre care se numără trei bărbaţi care se află în arestul poliţiei de sâmbătă. Identitatea acestora nu a fost dezvăluită, însă anchetatorii au spus că vârstele lor sunt cuprinse între 21 şi 28 de ani.

Cei doi suspecţi se află internaţi în spital, fiind sub paza armată, după ce au fost împuşcaţi în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii britanici.

Agenţia de informaţii din Marea Britanie, MI5, va transmite rezultatele unei anchete preliminare referitoare la suspecţii atacului către Comitetul de Securitate şi Informaţii săptămâna viitoare. Cel mai probabil, informaţiile vor fi confidenţiale, potrivit unei surse citate de CNN.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările