Marea Britanie se confruntă în prezent cu o ameninţare teroristă fără precedent, avertizează şeful MI6

Marea Britanie se confruntă în prezent cu o ameninţare teroristă fără precedent, avertizează şeful MI6

Sediul MI6 Foto: EPA

Marea Britanie se confruntă în prezent cu o ameninţare teroristă fără precedent, a declarat noul director al serviciilor de informaţii MI6, Alex Younger, precizând că autorităţile au dejucat 12 comploturi teroriste din iunie 2013 până în prezent, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit lui, multe ameninţări provin din zone de conflict din Orientul Mijlociu, în special din Irak şi Siria.
 
În primul său discurs public după ce a preluat conducerea MI6, el a mai spus că alianţa Rusiei cu preşedintele Bashar al-Assad în Siria riscă să îndepărteze oamenii care ar trebui recrutaţi pentru înfrângerea extremiştilor.
 
“Nu putem fi la adăpost de ameninţările care emană din această zonă, dacă nu se încheie războiul civil”, a explicat el.
 
De asemenea, Younger a avertizat că gruparea teroristă Statul Islamic a exploatat situaţia din Siria pentru a-şi consolida puterea în regiune şi a-şi intensifica războiul împotriva Occidentului.
 
El a adăugat că ISIS are „o structură de planificare a atacurilor externe foarte bine organizată”. 

Membrii acestei structuri planifică atacuri vizând Marea Britanie şi aliaţii săi „fără a fi nevoiţi să plece din Siria”, a precizat el.
 
Potrivit lui Younger, şi „războiul hibrid”, care include atacuri informatice şi subminarea democraţiei, devine un „fenomen tot mai periculos”.
 
“Riscurile sunt profunde şi reprezintă o ameninţare fundamentală la adresa suveranităţii noastre. Ar trebui să fie o sursă de îngrijorare pentru toţi cei care împărtăşesc valorile democratice”, a subliniat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările