Marea Britanie. Un candidat la europarlamentare demisionează din cauza declaraţiilor antiromâneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ali Sadjady FOTO Guliver/Getty Images
Ali Sadjady FOTO Guliver/Getty Images

Un candidat în alegerile europarlamentare din Marea Britanie s-a retras de pe liste după dezvăluirea unor comentarii insultătoare la adresa românilor. Retagerea are loc chiar în ziua lansării listei de candidaţi a partidului său centrist pro-european.

"Când aud că 70% din hoţii de buzunare prinşi în metroul din Londra sunt români, asta mă face să vreau Brexit", a scris Ali Sadjady pe Twitter în noiembrie 2017.

Sadjady, care este expert în arte marţiale, era candidat la Londra pe lista partidului Change UK, format recent de un grup de 11 deputaţi demisionaţi din Partidul Laburist şi din Partidul Conservator, în semn de protest, mai ales faţă de poziţiile percepute a fi pro-Brexit ale celor două partide, notează RFI.

Candidatul demisionar nu este la prima declaraţie controversată, el atacându-i până recent pe cei care susţineau un al doilea referendum privind rămânerea sau ieşirea din Uniunea Europeană, care este tocmai una dintre principalele puncte în platforma Change UK.

El l-a atacat pe primarul Londrei Sadiq Khan, calificându-l drept "o glumă de om" pentru faptul că a susţinut organizarea unui al doilea referendum.

Retragerea lui Sadjady a survenit la numai câteva ore după dezvăluirea de către cotidianul The Independent a postării anti-româneşti de pe Twitter.

 Sadjady (care este musulman) a demisionat din Partidul Conservator luna trecută, denunţând islamofobia din partid. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite