Marea Britanie a ridicat aproape toate restricţiile impuse de pandemia de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
big ben londra drapel britanic autobuz cu etaj foto shutterstock

Marea Britanie a denumit ziua de luni, 19 iulie, „Ziua Libertăţii” deoarece toate restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate. Cu toate acestea, numărul de cazuri de Covid-19 este în creştere ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.

Sălile de spectacol şi stadioanele din Anglia,  se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

De asemenea, purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă, conform Digi24. 

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia. Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi „a doua injecţie" (doză de vaccin, n.red) atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

Autorităţile speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuşi să ţină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav deoarece în ultimele zile numărul de cazuri de Covid a crescut alarmant. 

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru situaţii de urgenţă (Sage), a afirmat la BBC că aceste cifre s-ar puteau dubla, dar acest lucru este „mult mai puţin sigur".

„Aproape sigur că vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? (...) Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur", a adăugat el. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite