Manuel Valls: Franţa „va trăi mult timp“ cu ameninţarea terorismului şi trebuie să se pregătească pentru posibile „noi replici“

Manuel Valls: Franţa „va trăi mult timp“ cu ameninţarea terorismului şi trebuie să se pregătească pentru posibile „noi replici“

Premierul francez Manuel Valls FOTO AFP

Premierul francez, Manuel Valls, a declarat luni că Franţa "va trăi mult timp" cu ameninţarea terorismului şi trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unor "noi replici" după atentatele de la Paris, care au fost "organizate, gândite, planificate din Siria", relatează AFP în pagina online.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom trăi mult timp cu această ameninţare“ şi cu posibilitatea unor „noi replici“ în „zilele următoare, săptămânile următoare“, a declarat premierul francez pentru postul RTL.

„Acest atentat a fost organizat, gândit, planificat din Siria“, a afirmat Valls, precizând că Guvernul nu exclude „nicio soluţie“ în acest război contra terorismului.

Cel puţin 132 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite, vineri seara, într-o serie de atentate teroriste comise în mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, a afirmat reţeaua teroristă Statul Islamic într-o înregistrare video.

O coaliţie coordonată de Statele Unite, la care participă şi Franţa, efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un „califat islamic“ în regiuni vaste din cele două ţări şi comite sute de atrocităţi.

Ministerul francez al Apărării a anunţat că aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Rakka, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă şi o tabără teroristă de antrenament, într-o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările