Manifestaţie pentru unitatea Spaniei realizată de locuitorii Barcelonei

Manifestaţie
pentru unitatea Spaniei realizată de locuitorii Barcelonei

Suporteri ai unităţii Spaniei. FOTO: Reuters

Fluturând un banner uriaş de sute de metri care unea steagul spaniol şi cel catalan, zeci de mii de oameni au venit sâmbătă în Barcelona pentru a milita pentru unitatea Spaniei, un răspuns la adresa lanţului uman pentru independenţă din 11 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o ambianţă festivă, unii dintre protestatari au purtat tricouri albastre şi au scandat sloganul: „Suntem 47 de milioane de spanioli care au inundat Catalonia”. De asemenea, aceştia au venit cu pancarte pe care scria „Tenemos un solo corzazon” (n.r – Avem o singură inima”), unde era desenată şi o inimă, jumătate cu drapelul catalan, jumătate cu drapelul spaniol.

Numărul manifestanţilor nu este foarte clar. Primări oraşului Barcelona a înaintat cifra de 30.000 de manifestanţi, în timp ce organizaţia non-guvernamentală „Som Catalunya, Somos Espana” a declarat că au participat în jur de 160.000 de persoane.

„Majoritatea tăcută a rupt tăcerea. Lanţul uman separatist nu este singura imagine a Cataloniei”, a declarat preşedintele Partidului Popular din Catalonia, Alicia Sanchez-Camacho. „Suntem într-o perioadă de criză, iar astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie o echipă unită”, au declarat organizatorii într-un manifest lansat.

Adepţii separatismului au format un lanţ uman simbolic pe 11 septembrie, ziua Cataloniei, lanţ format din mai multe sute de mii de persoane.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările