Majoritatea germanilor se aşteaptă la un nou atac terorist în ţara lor

Majoritatea germanilor se aşteaptă la un nou atac terorist în ţara lor

Oraşul Ansbach a fost duminică scena unui atac comis de un refugiat sirian Foto: AP

Majoritatea germanilor se aşteaptă ca un alt atac terorist islamist să fie comis în ţara lor în următoarele luni, însă nu intenţionează să facă schimbări legate de activităţile de zi cu zi din cauza unor astfel de temeri. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat de YouGov, ce a fost dat publicităţii sâmbătă, transmite DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, 75% dintre germani cred că este probabil un nou atac. Însă numai 14% au afirmat că au evitat să călătorească cu autobuzul sau trenul din cauza îngrijorărilor din ultimele trei luni. Aproximativ 50% dintre germani folosesc în mod obişnuit transportul public.
 
Totodată, circa 14% dintre persoanele intervievate au declarat că sunt atât de îngrijorate de terorism încât ar evita să participe la un festival sau concert. Totuşi, peste 50% au declarat că nu s-ar lăsa influenţate de astfel de îngrijorări.

Studiul a fost efectuat pentru DPA pe un eşantion de 2.061 de persoane, în perioada 27 - 29 iulie.

Un alt sondaj YouGov indica faptul că 65% dintre germani ar dori o prezenţă mai mare a poliţiei. 
 
Germania a fost afectată recent de o serie de atacuri soldate cu victime, între care atacul comis în apropiere de Würzburg (Bavaria) cu toporul într-un tren de un refugiat care se declarase afgan, înjunghierea unei femei de către un refugiat sirian la Reutlingen (Baden-Württemberg) şi detonarea de către un alt refugiat sirian a unui dispozitiv exploziv într-un club din Ansbach (Bavaria). De asemenea, Münchenul, capitala Bavariei, a fost pe data de 22 iulie scena unui atac armat, soldat cu nouă morţi, comis de un adolescent german de origine iraniană, care apoi s-a sinucis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările