Trei oameni au murit şi aproximativ 20 au fost răniţi, după ce o dubă a intrat în mulţime în Münster, Germania. Atacatorul s-a sinucis FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au murit şi aproximativ 20 au fost rănite, după ce o dubă a intrat în mulţime în oraşul Munster, din vestul Germaniei.

UPDATE 21.10 Bărbatul care a intrat cu o furgonetă în mulţime la Münster, omorând două persoane şi rănind alte aproximativ 20, era un german de 49 de ani, care ar fi avut probleme psihice, anunţă presa germană. El ar fi încercat să se sinucidă "de curând", susţine ZDF, în timp ce Süddeutsche Zeitung susţine că autorităţile nu dispun de elemente care să arate că ar fi vorba de un atentat.

UPDATE 20.55 Cel puţin două persoane au murit după ce o furgonetă a intrat în mulţime, în oraşul Munster, sâmbătă după-masă, a anunţat poliţia germană, relatează DPA. Printre persoanele decedate se află şi şoferul camionetei, iar cauzele incidentului încă sunt necunoscute.

UPDATE 19.20 Trei oameni au fost ucişi şi 26 răniţi, după ce un vehicul a intrat într-o zonă pietonală, în oraşul german Munster, înainte ca şoferul să se sinucidă, a declarat poliţia locală. Purtătoarea de cuvând a poliţiei a declarat pentru AFP că şoferul nu a fost încă identificat. Şase dintre răniţi se află în stare critică.

IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI

UPDATE 19.00 Donald Trump a scris pe Twitter despre incidentul din Munster: „Să nu tragem concluzii pripite, însă acesta nu mi se pare a fi un simplu accident”.

UPDATE 18.40 Poliţia germană a confirmat pentru AFP că şoferul dubiţei s-a sinucis prin împuşcare, adăugând că nu mai caută şi alţi suspecţi. Incidentul este tratat drept unul de natură teroristă.

UPDATE 18.37 Erich Rettinghaus, şeful Uniunii Gemane a Poliţiştilor, a declarat: „În primul rând, gândurile noastre se îndreaptă spre familiile morţilor şi răniţilor. Până acum, am reuşit să evităm atacurile planificate, dar n-am reuşit de data aceasta“.

De asemenea, Poliţia a făcut un apel pentru ca publicul să se abţină din a vehicula „speculaţii” cu privire la incident. Conform publicaţiei Spiegel Online, autorităţile germane „au presupus” că incidentul a fost un atac, însă nu a fost publicată nicio confirmare oficială a motivelor suspectului.

UPDATE 18.25 Publicaţia Bild a anunţat că trei oameni şi-au pierdut viaţa în urma incidentului. Poliţia a înconjurat perimetrul din centrul istoric al oraşului Munster.

UPDATE 18.15 Se pare că şoferul care se afla la volanul autovehiculului care a intrat în mulţime s-ar fi împuşcat, transmite The Telegraph, care citează presa germană.

Autorităţile au anunţat că incidentul a avut loc în apropiere de statuia Kiepenkerl, din centrul vechi al oraşului Munster. Dubiţa a intrat din plin pe terasa unei cafenele. Poliţia a solicitat populaţiei să evite zona până la rezolvarea situaţiei.

image

Poliţia germană a trasmis un mesaj pe Twitter: „#Kiepenkerl Există persoane moarte şi rănite. Vă rugăm evitaţi zona. Suntem la faţa locului”.

UPDATE 18.08 Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei, aproximativ 30 de persoane au fost rănite. Acesta a refuzat să confirme numărul celor morţi şi a declarat că poliţia ia în considerare şi posibilitatea unui atac.

Nu se cunosc încă informaţii privitoare la natura incidentului, acesta nefiind clasificat încă un atac.

Ştire în curs de actualizare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite