Mai multe publicaţii germane nu mai permit cititorilor să comenteze articole legate de conflictul NATO-Rusia

Mai multe publicaţii germane nu mai permit cititorilor să comenteze articole legate de conflictul NATO-Rusia

Exerciţii NATO în Marea Neagră Foto: AP

Mai multe publicaţii germane de renume au decis să nu le permită cititorilor lor să posteze online comentarii legate de articole pe tema conflictului NATO-Rusia, a relatat jurnalistul independent german Paul Schreyer pe site-ul publicaţiei Telepolis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestuia, este vorba despre Spiegel Online, FAZ.net şi Süddeutsche.de.. 

În perioada 1-19 iunie, numai 10% din articolele legate de relaţiile dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia apărute pe aceste site-uri au avut secţiunea de comentarii deschisă, adaugă sursa citată. 
 
Chestionat cu privire la acest subiect, redactorul-şef al Spiegel Online, Florian Harms, a explicat că, adesea, „comentariile privind conflictul de politică externă dintre Rusia şi Occident necesită o moderare intensă“, pe care publicaţia o face „în limitele resurselor sale umane“.
 
În plus, nu toate temele sunt considerate ca fiind potrivite pentru o dezbatere online. Florian Harms a insistat însă asupra faptului că membrii redacţiei care iau decizii în acest sens nu primesc instrucţiuni din partea conducerii privind permiterea sau nu a comentariilor cititorilor.
 
Totuşi, după întrebările primite din partea jurnalistului independent, în perioada 20-30 iunie, în cazul a 12 dintre cele 13 articole publicate pe tema conflictului NATO-Rusia comentariile au fost permise. 
 
În ceea ce priveşte FAZ.net, comentariile au fost permise numai în cazul a două dintre cele 19 articole publicate în luna iunie pe tema conflictului NATO-Rusia, scrie Paul Schreyer, adăugând că răspunsurile redactorului-şef Mathias Müller von Blumencron la întrebările pe care i le-a pus nu au fost specifice, ci generale. Blumencron a menţionat însă că propaganda, lipsa de toleranţă şi ura nu îşi au locul lângă articolele apărute pe site-ul publicaţiei.
 
Pe portalul online al Süddeutsche Zeitung au apărut în luna iunie 10 articole legate de subiectul NATO-Rusia, postarea de comentarii nefiind permisă în niciunul dintre cazuri. Totuşi, menţionează Schreyer, începând din 2014, Süddeutsche.de nu a mai permis, în principiu, postarea de comentarii cu privire la articolele publicate, redacţia alegând o temă sau cel mult două pe zi pentru discuţii pe un forum accesibil publicului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările