Mai multe publicaţii germane nu mai permit cititorilor să comenteze articole legate de conflictul NATO-Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe publicaţii germane de renume au decis să nu le permită cititorilor lor să posteze online comentarii legate de articole pe tema conflictului NATO-Rusia, a relatat jurnalistul independent german Paul Schreyer pe site-ul publicaţiei Telepolis.

Potrivit acestuia, este vorba despre Spiegel Online, FAZ.net şi Süddeutsche.de.. 

În perioada 1-19 iunie, numai 10% din articolele legate de relaţiile dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia apărute pe aceste site-uri au avut secţiunea de comentarii deschisă, adaugă sursa citată. 

Chestionat cu privire la acest subiect, redactorul-şef al Spiegel Online, Florian Harms, a explicat că, adesea, „comentariile privind conflictul de politică externă dintre Rusia şi Occident necesită o moderare intensă“, pe care publicaţia o face „în limitele resurselor sale umane“.

În plus, nu toate temele sunt considerate ca fiind potrivite pentru o dezbatere online. Florian Harms a insistat însă asupra faptului că membrii redacţiei care iau decizii în acest sens nu primesc instrucţiuni din partea conducerii privind permiterea sau nu a comentariilor cititorilor.

Totuşi, după întrebările primite din partea jurnalistului independent, în perioada 20-30 iunie, în cazul a 12 dintre cele 13 articole publicate pe tema conflictului NATO-Rusia comentariile au fost permise. 

În ceea ce priveşte FAZ.net, comentariile au fost permise numai în cazul a două dintre cele 19 articole publicate în luna iunie pe tema conflictului NATO-Rusia, scrie Paul Schreyer, adăugând că răspunsurile redactorului-şef Mathias Müller von Blumencron la întrebările pe care i le-a pus nu au fost specifice, ci generale. Blumencron a menţionat însă că propaganda, lipsa de toleranţă şi ura nu îşi au locul lângă articolele apărute pe site-ul publicaţiei.

Pe portalul online al Süddeutsche Zeitung au apărut în luna iunie 10 articole legate de subiectul NATO-Rusia, postarea de comentarii nefiind permisă în niciunul dintre cazuri. Totuşi, menţionează Schreyer, începând din 2014, Süddeutsche.de nu a mai permis, în principiu, postarea de comentarii cu privire la articolele publicate, redacţia alegând o temă sau cel mult două pe zi pentru discuţii pe un forum accesibil publicului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite