Mai multe ucrainence îşi vând pozele nud pentru a strânge bani pentru războiul din ţara lor: peste 700.000 de dolari în doar 3 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura de ecran de pe site-ul TerOnlyFans.
Captura de ecran de pe site-ul TerOnlyFans.

Femeile ucrainene îşi vând nudurile online pentru a strânge bani pentru soldaţii din Ucraina. Proiectul, numit „TerOnlyFans”, a strâns deja peste 700.000 de dolari în doar trei luni.Fondatoarea acestuia, Nastassia Nasko, a declarat pentru Insider că se simte mândră că a găsit o modalitate unică de a ajuta Ucraina.

Nastsassia Nasko spune că ideea i-a venit din întâmplare. La câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, ea a postat pe Twitter întrebând dacă cineva care are o maşină ar putea ajuta la evacuarea unei cunoştinţe din Harkov, unul dintre primele oraşe ucrainene asediate de trupele ruseşti.

Când nimeni nu i-a răspuns, tânăra în vârstă de 23 de ani a scris pe Twitter, pe jumătate în glumă, că va trimite o fotografie cu ea goală oricui va putea să o ajute.

În cinci minute, avea mai mult de 10 mesaje în căsuţa de mesaje, a povestit ea pentru Insider. După ce a trimis o fotografie nud cu ea unui bărbat care s-a oferit să o ajute, cunoştinţa ei a fost scoasă în siguranţă din Harkov.

Experienţa a stârnit o idee şi câteva zile mai târziu - de Ziua Internaţională a Femeii - Nasko şi prietena ei, Anastasiya Kuchmenko, au lansat „TerOnlyFans”. („Ter” este prescurtarea de la apărare teritorială).

Proiectul are un model similar cu OnlyFans, platforma socială bazată pe abonament care a devenit o modalitate profitabilă de a câştiga bani pentru creatorii de conţinut pentru adulţi. (Nu are nicio legătură cu OnlyFans, iar compania nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Insider).

Pe TerOnlyFans, banii merg direct la armata ucraineană, nu la creatori. După trei luni, grupul a strâns mai mult de 700.000 de dolari, a declarat Nasko pentru Insider. 

Majoritatea donaţiilor merg către Apărarea Teritorială a Ucrainei, deşi Nasko, a declarat că proiectul a trimis, de asemenea, o parte din bani către organizaţii de refugiaţi sau adăposturi pentru animale.

De la lansarea site-ului, 35 de femei şi trei bărbaţi, majoritatea cu domiciliul în Ucraina, s-au înscris pentru a trimite fotografii donatorilor. Doar 10 dintre ei au avut o experienţă anterioară cu OnlyFans, în timp ce ceilalţi i-au spus lui Nasko că au vrut să se ofere voluntari pentru a ajuta Ucraina.

Cei mai mulţi dintre donatori sunt din Ucraina, deşi grupul a primit bani şi de la persoane din Olanda, Franţa şi Marea Britanie. Cea mai mare donaţie pe care grupul a primit-o vreodată a fost o plată în criptomonedă de 2.800 de dolari.

De asemenea, spre deosebire de Onlyfans, voluntarii proiectului nu acceptă cereri de fotografii, a spus Nasko: „Nu suntem lucrători sexuali, încercăm să strângem bani pentru război”.

Nasko, care este originară din Belarus, dar care a locuit la Kiev înainte de război, a declarat că este mândră de abordarea sa unică de a colecta donaţii pentru Ucraina.

„Mă simt fericită pentru că pot să sprijin oamenii din Ucraina şi să arăt că nu toţi bieloruşii îi plac pe ruşi şi că suntem oameni buni. Vrem să ne ajutăm vecinii”, a spus ea.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, liderul Aleksandr Lukaşenko, este un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi l-a sprijinit pe acesta în invazie.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Nasko a decis să părăsească Kievul şi s-a mutat într-un apartament în Varşovia, Polonia, unde administrează TerOnlyFans, în paralel cu slujba sa cu normă întreagă de manager de marketing la o companie.

Împreună cu Kuchmenko, care a decis să rămână în Kiev, ea continuă să promoveze proiectul pe Telegram, ţine legătura cu voluntarii şi verifică de două ori legitimitatea donaţiilor.

Volumul de muncă poate fi epuizant, dar Nasko a declarat că nu are de gând să se retragă. 

„Vom încheia acest proiect atunci când Putin va muri şi Rusia îşi va înceta agresiunea”, a spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite