Mai aproape de modelul James Bond: spionii britanici, fără limită de viteză în timpul misiunilor

Mai aproape de modelul James Bond: spionii britanici, fără limită de viteză în timpul misiunilor

Limita maximă de viteză admisă în Marea Britanie este de 48 km/h, în zonele urbane.

Agenţii secreţi britanici vor primi „permise pentru viteză”, care le vor permite să depăşească limitele de viteză prevăzute de lege fără a fi sancţionaţi. Asemănător celebrului spion James Bond, agenţii britanici vor putea să apese mai puternic pe pedala de acceleraţie în timpul operaţiunilor legate de securitatea naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerii înrolaţi în MI5 (Serviciul de Securitate al Marii Britanii, cu rolul de a-i proteja pe cetăţeni şi interesele naţionale) şi MI6 (Serviciul Secret de Informaţii, activează la nivel mondial şi are sarcina de a colecta informaţii pentru a consolida securitatea ţării) vor avea dreptul să depăşească limita legală de viteză în timpul misiunilor de urmărire sau de supraveghere, cu condiţia de a urma cursuri de condus  cu viteză mare.

„Este o decizie potrivită, de bun-simţ, care se va aplica celor care îndeplinesc misiuni vitale în condiţii dificile. Asta va contribui la salvarea mai multor vieţi şi va face Marea Britanie o ţară sigură”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului Transportului din Marea Britanie.

În prezent, limita maximă de viteză admisă în Regat este de 48 de kilometri pe oră, în zonele urbane. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările