Madridul cere ajutorul armatei pentru a combate noul coronavirus

Madridul cere ajutorul armatei pentru a combate noul coronavirus

FOTO Arhivă

Preşedinta comunităţii Madrid a cerut luni ajutorul armatei pentru a combate noua creştere a infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 în capitala Spaniei şi în împrejurimile sale, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflate din nou în dificultate din cauza coronavirusului care şi-a făcut anul trecut apariţia în China, autorităţile din Madrid au instituit o izolare parţială a unor zone mai sărace ale oraşului, măsură ce a generat proteste în weekend.

„Avem nevoie de ajutorul armatei pentru lucrările de dezinfectare, pentru întărirea poliţiei locale şi pentru a face în aşa fel încât legea să fie respectată”, a declarat Isabel Diaz Ayuso după o şedinţă cu premierul Pedro Sanchez.

Ea a cerut reinstalarea spitalelor improvizate pentru bolnavii de COVID-19, la nici trei luni de la desfiinţarea lor.

În martie şi aprilie, perioada de vârf a primului val al pandemiei de COVID-19, Spania a mobilizat mii de soldaţi în speranţa opririi răspândirii noului coronavirus.

Spania este a opta cea mai afectată ţară din lume după numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, având 671.468 până acum, dintre care 30.663 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările