Macron urmează să se ducă la Nisa, în urma atentatului terorist soldat cu trei morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Sebastien Nogier
FOTO EPA-EFE / Sebastien Nogier

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se ducă la Nisa, după atentatul terorist care a avut loc joi în zona Bisericii Notre-Dame, al cărui autor a fost reţinut, strigând ”Allah akbar” şi soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Le Figaro.

Primarul Nisei Christian Estrosi (Les Republicains) a anunţat presei venirea şefului statului.

”Îi mulţumesc preşedinteluiRepublicii, care m-a sunat şi care este în acest moment în drum pentru a veni aici, la Nisa, pentrua ne susţine”, a declarat Estrosi.

Palatul Élysée a confirmat ulterior această deplasare.

La scurt timp după vestea acestui nou atac, preşedintele francez s-a dus la celula de criză de la Ministerul de Interne, pentru a face bilanţul situaţiei împreună cu premierul Jean Castex şi ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Premierul Jean Castex a venit la minister după ce a susţinut un discurs de prezentare a planului de reintrare în izolare din cauza epidemiei covid-19 la Adunarea Naţională.

După un moment de reculegere în Adunare şi întreruperea şedinţei, reprezenanţi ai grupurilor parlamentare au luat cuvântul cu privire la planul Guvernului de reintrare în izolare, fără premier. Ei urmează să aprobe planul printr-un vot neconstrângător juridic.

Acest nou atac reaminteşte atentatul de la Nisa de la 14 iulie 2016, când un camion a intrat în mulţimea adunată pe Promenade des Anglais, la focul de artificii de Ziua Naţională, a ucis 86 de oameni şi a rănit alţi 458.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite