Macron mobilizează trupe militare pentru următoarea serie de proteste a „vestelor galbene”

Macron mobilizează trupe militare pentru următoarea serie de proteste a „vestelor galbene”

FOTO EPA-EFE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că forţele armate vor fi desfăşurate în toată ţara pentru a asigura securitatea clădirilor publice în timpul protestelor vestelor galbene din acest week-end, permiţând astfel poliţiei să controleze mai eficient desfăşurarea  manifestaţiilor, după ce mai multe clădiri de pe Champs-Elysees au fost arse, potrivit France 24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Macron a spus că trupele vor securiza clădirile guvernamentale şi alte zone, astfel încât poliţia să se poată ocupa de menţinerea ordinii publice, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului Benjamin Griveaux.
 
Aproximativ 7000 de soldaţi, în marea lor majoritate înarmaţi cu arme automate, sunt deja mobilizaţi în toată Franţa în ceea ce armata numeşte Operaţiunea Sentinelle, înfiinţată  după atacurile teroriste din 2015 pentru a proteja suplimentar locurile potenţial vulnerabile.
Guvernul francez a anunţat luni noi măsuri de securitate, protestele vestelor galbene fiind interzise în Paris pe Champs-Elysees, precum şi în alte două oraşe după ce weekendul precedent manifestanţii au vandalizat şi incendiat clădiri şi magazine de lux.
 
 
FOTO EPA-EFE
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: