Macron îl critică pe Boris Johnson într-o discuţie privată: „Are o atitudine de necioplit. Este un clovn”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
boris johnson emmanuel macron

Emmanuel Macron l-a criticat dur pe Boris Johnson pentru „atitudinea de necioplit” pe care a avut-o în contextul crizei migranţilor din Canalul Mânecii. Preşedintele francez ar fi spus, în cadrul unei conferinţe private, că premierul britanic este „un clovn” care „face mereu acelaşi circ”, transmite de The Guardian.

Potrivit sursei citate, preşedintele Macron ar fi spus despre Boris Johnson că are o atitudine de necioplit. Caracterizarea a fost făcută de liderul francez în contextul în care acesta s-a plâns de comportamentul premierului britanic în urma discuţiilor telefonice pe care cei doi le-au avut miercuri, după ce o barcă cu refugiaţi s-a scufundat Canalul Mânecii.

Emmanuel Macron a fost deranjat de faptul că Boris a transmis Franţei „să0şi ia migranţii înapoi”, printr-o scrisoare făcută publică pe Twitter.

„Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă, după mesajul postat de acesta pe Twitter. „În ce mă priveşte, voi continua să mă ţin de cuvânt, aşa cum fac cu toate ţările şi cu toţi liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alţii pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter şi prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicităţii în această manieră”, a declarat Macron în conferinţă.

Presa franceză, citată de The Guardian, a scris că Macron a fost mult mai dur în privat şi l-ar fi criticat aspru pe Boris Johnson.

Publicaţia îl citează pe preşedintele francez spunând: „BoJo vorbeşte cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari şi apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganţă. Este mereu acelaşi circ”.

„E trist să vedem că o ţară atât de importantă este condusă de un clovn”, ar fi adăugat Macron.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite