Lupte grele în estul Ucrainei. Forţele ruse au cucerit noi aşezări ucrainene, la sud de Lîsîceansk şi Severodoneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Forţele ruse au cucerit aşezările ucrainene Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka, la sud de oraşele gemene din est, Lîsîceansk şi Severodoneţk, relatează The Guardian.

Oraşele Lîsîceansk şi Severodoneţk au fost centrul ofensivei ruseşti în regiune în ultimele săptămâni.

„Inamicul a cucerit aşezările Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka. Efectuează operaţiuni de asalt pentru a stabili controlul asupra aşezării Sîrotîne. Efectuează măsuri pregătitoare pentru a forţa Râul Doneţ”, a precizat Statul Major al Forţelor Armate al Ucrainei într-un comunicat.

Forţele ucrainene continuă să apere Severodoneţkului şi aşezările din apropiere, Zolote şi Vovchoirovka, a adăugat şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Gaidai.

În ultimele două zile, ruşii au avansat în mai multe sate la sud de Lîsîchansk, deşi nu fără a suferi pierderi din cauza focului de artilerie al trupelor ucrainene. Într-adevăr, armata ucraineană susţine că unele grupări tactice de batalion rusesc sunt consolidate sau s-au retras pentru a-şi restabili capacităţile de luptă, potrivit CNN.

Institutul pentru Studierea Războiului menţionează că avansul Rusiei în sudul Ucrainei înseamnă că forţele ruse „ar putea fi capabile să ameninţe Lîsîceanskul în următoarele zile, evitând în acelaşi timp o traversare dificilă a râului Doneţ”.

Gaidai a mai precizat că trupele ruse se apropie de Lîsîceansk, cucerind oraşele din apropiere. Forţele ruse apelează la bombardamente aeriene.

El a recunoscut că luptele „dificile” se poartă în zona de la sud de Lîsîceansk, unde trupele ruse au reuşit să intre în Toşkivka, ceea ce „le-a permis să intensifice focul asupra altor aşezări”.

Oficialul ucrainean a menţionat că forţele ruse au ajuns în mai multe sate situate la sud de Lîsîceansk, inclusiv Ustînivka, Pidlisne şi Mîrna Dolîna şi înaintează spre Bila Hora.

El a subliniat că nu este uşor pentru soldaţii ucraineni să menţină apărarea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite