Lukaşenko a cerut de la Putin mai multe tipuri de arme

Lukaşenko a cerut de la Putin mai multe tipuri de arme

Aleksandr Lukaşenko FOTO president.gov.by

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat miercuri că i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin mai multe tipuri de arme, relatează agenţia de ştiri Belta, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”, a spus Lukaşenko în cadrul unei discuţii, la Minsk, cu ministrul Apărării de la Moscova Serghei Şoigu.

Liderul de la Minsk nu a precizat ce tipuri de arme i-a cerut lui Putin.

Şoigu s-a deplasat la Minsk în contextul în care armata rusă şi cea belarusă derulează exerciţii militare comune.

La două zile de la întâlnirea cu Putin, Lukaşenko a declarat că va propune o nouă Constituţie şi va organiza alegeri dupa adoptarea ei. Ori Rusia insistă de mai mult timp pentru o reformă constituţională în Belarus, fără a menţiona conţinutul ei.

Aflat de 26 de ani la putere, Aleksandr Lukaşenko este puternic contestat în stradă după alegerile din 9 august. În timp ce opoziţia îi reproşează că se menţine la putere prin fraudă şi intimidări şi îi cere demisia, liderul de la Minsk răspunde trimiţând forţele de ordine împotriva contestatarilor săi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: