Lukaşenko a anunţat că primeşte 1,5 miliarde de dolari de la Rusia pentru programele de înlocuire a importurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Preşedintele belarus a menţionat că republica le-a oferit „ruşilor proiecte specifice care sunt foarte necesare şi vor fi solicitate în viitorul apropiat”.

Rusia va aloca 1,5 miliarde de dolari pentru implementarea programelor de substituire a importurilor în Belarus, a declarat joi preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, la o întâlnire cu guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit.

„Ruşii alocă aproximativ un miliard şi jumătate de dolari pentru aceste programe doar pe teritoriul Belarusului”, a spus Lukaşenka pe site-ul şefului statului.

Preşedintele belarus a menţionat că Belarus a oferit „ruşilor proiecte specifice care sunt foarte necesare şi vor fi solicitate nu doar în Belarus, ci şi în Federaţia Rusă” în viitorul apropiat. „Înţelegem că fără înlocuirea importurilor, în special în industriile critice, <...> ne va fi foarte greu să ne dezvoltăm”, a spus Lukashenka. El a adăugat că a discutat subiectul înlocuirii importurilor în timpul unei întâlniri recente cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit guvernatorului regiunii Kursk, Roman Starovoit, la o întâlnire cu preşedintele Belarusului, părţile au discutat în ce domenii este posibilă combinarea eforturilor de dezvoltare a economiilor pe fondul presiunii sancţiunilor, partea belarusă este gata să furnizeze un gamă largă de echipamente, produse de tratare a apei în regiune, participă la revizia şi construcţia de case rezidenţiale. "Cifra de afaceri comună din comerţul exterior din 2021 a crescut de 1,5 ori, iar în primul trimestru din 2022 - cu aproape un sfert faţă de anul trecut. Sunt sigur că acesta este doar începutul", a spus Starovoit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite