Lufthansa avertizează că va anula zboruri din cauza furtunii Sabine, care va afecta Europa începând din acest weekend

Lufthansa avertizează că va anula zboruri din cauza furtunii Sabine, care va afecta Europa începând din acest weekend

Germania va fi afectată de furtuna Sabine de duminică până marţi dimineaţă. FOTO REUTERS/Ralph Orlowski

Lufthansa a anunţat sâmbătă că furtuna Sabine, care va lovi regiuni din Europa începând din acest weekend, va duce la anulări sau întârzieri de zboruri, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mai exact, de sâmbătă după-amiază (8 februarie) şi probabil până marţi (11 februarie) vor avea loc anulări de zboruri”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, adăugând că sunt posibile şi întârzieri.

Operatorul aerian nu a oferit alte detalii, dar solicită pasagerilor să urmărească site-ul lufthansa.com pentru informaţii actualizate, a spus purtătorul de cuvânt.
 
Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat la rândul său că vor avea loc perturbări mari ale traficului feroviar începând de duminică de la ora 17:00 GMT, în special în nordul şi vestul Germaniei. Compania recomandă pasagerilor care intenţionează să se deplaseze începând de duminică şi până marţi să îşi amâne călătoriile.
 
Se estimează că furtuna Sabine va ajunge în Germania la sfârşitul weekendului, aducând vânturi puternice şi ploi.
Duminică, se prognozează ploi puternice, inclusiv grindină şi vânt puternic. 
 
Într-o declaraţie, Serviciul Meteo German (DWD) a declarat că weekend-ul va fi destul de calm din punct de vedere meteorologic, dar „de duminică înainte, tonul se va schimba semnificativ, deoarece se prognozează furtuni parţial severe, la nivel naţional”.
 
Meteorologii au declarat că rafalele puternice vor fi resimţite în nord-vestul Germaniei încă de duminică dimineaţă, în special în zonele de pe coasta Mării de Nord. Pe seară, sudul Germaniei va fi, de asemenea, afectat.
 
„Ca urmare a unui front rece ce se deplasează de la nord-vest la sud-est, rafalele de vânt ar putea atinge viteze similare uraganelor, de peste 105 km / h”, a declarat serviciul meteorologic. Alţi experţi meteorologici au prezis viteze ale vântului mai mari de 120 km / h.
 
Furtuna va continua până la primele ore ale zilei de marţi.
 
DWD a trimis un avertisment joi pentru a anunţa că furtuna, venită din Norvegia, va lovi Germania duminică.
Vremea va provoca probabil perturbări în transportul public, iar navetiştii au fost avertizaţi să îşi ia marje mai mari de timp.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările