Luare de ostatici în nordul Italiei. Agresorul, înarmat cu un cuţit, are o singură solicitare

Luare de ostatici în nordul Italiei. Agresorul, înarmat cu un cuţit, are o singură solicitare

Foto: nava.org

Un bărbat înarmat cu un cuţit a intrat într-un oficiu poştal din oraşul Pieve Modolena din nordul Italiei şi a luat cinci persoane ostatice, transmit agenţiile ANSA şi EFE.

Potrivit primelor informaţii disponibile, bărbatul le-a cerut clienţilor să iasă în oficiul poştal, dar a obligat cinci angajaţi să rămână în clădire. 
 
Forţele de ordine s-au deplasat imediat la locul incidentului şi au început deja să poarte negocieri cu agresorul în vederea eliberării ostaticilor. 
 
Se pare că bărbatul are o singură solicitare: să stea de vorbă cu ministrul de Interne, Matteo Salvini.
 
Ca urmare a negocierilor purtate, o femeie a fost deja eliberată.
 
Presa italiană scrie că bărbatul a fost identificat. Este vorba despre Francesco Amato, condamnat recent la 19 ani de închisoare într-un dosar legat de gruparea mafiotă 'Ndrangheta din Calabria.  
 
Amato este fugar de săptămâna trecută, când s-a încheiat procesul Aemilia, în care s-au pronunţat 118 sentinţe însumând 1.200 de ani de închisoare, scrie News.ro.
 
Între condamnaţi se află şi tatăl fostului jucător de fotbal Vincenzo Iaquinta, condamnat la 19 ani de închisoare. Iaquinta a fost condamnat, la rândul său, la doi ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de deţinere de armament, însă a fost achitat de acuzaţii în legătură cu mafia.
 
Amato a fost găsit vinovat de acuzaţii potrivit cărora era unul dintre capii 'Ndrangheta în regiunea Emilia.
 
”Eu sunt cel care a luat 19 ani în procesul «Aemilia»”, a spus el după ce a intrat în oficiu. Apoi i-ar fi ameninţat pe toţi cei prezenţi. ”Am să vă omor pe toţi”, le-a spus. El ar fi agitat un cuţit.
 
Deşi Amato a cerut să se întâlnească cu ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, era neclar despre ceea ce voia să vorbească cu liderul Ligii (extremă-dreapta), potrivit unor surse, notează News.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: