Lovitură pentru Theresa May şi Brexit. Guvernul pierde votul-cheie după rebeliunea conservatorilor

Lovitură pentru Theresa May şi Brexit. Guvernul pierde votul-cheie după rebeliunea conservatorilor

FOTO Arhivă

Guvernul britanic a pierdut la patru voturi o decizie crucială în privinţa Brexit în Parlament, după o revoltă a 11 parlamentari din tabăra conservatoare, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o lovitură acordată premierului Theresa May, deputaţii au votat să dea Parlamentului o garanţie legală pentru votul asupra înţelegerii finale a Brexit, care a avut loc la Bruxelles. Guvernul a susţinut că acest lucru ar pune în pericol şansele sale de a ieşi din Uniunea Europeană fără probleme.

În ciuda unei încercări de ultim moment de a oferi concesii rebelilor, a fost votat un amendament asupra proiectului de lege cu o susţinere de 309-305. Dintre cei care au votat împotriva guvernului, opt sunt foşti miniştri.

În urma votului, Stephen Hammond a fost demis din funcţia de vicepreşedinte al conservatorilor şi a scris apoi pe Twitter că „în seara asta am pus ţara şi circumscripţia în faţa partidului şi am votat cu principiile mele pentru a da Parlamentrului un vot semnificativ”.

De cealaltă parte, Jeremy Corbyn a declarat că înfrângerea a fost „o pierdere umilitoare a autorităţii” pentru May chiar în ajunul unui summit UE în care liderii europeni trebuiau să discute despre Brexit.

Aceasta este prima oară când Theresa May pierde o luptă importantă în Parlament, iar astăzi aceasta urmează să se întâlnească cu mai mulţi lideri europeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările