Lovitură simbolică pentru Macron. Preşedintele Franţei pierde majoritatea absolută în Adunarea Naţională

Lovitură simbolică pentru Macron. Preşedintele Franţei pierde majoritatea absolută în Adunarea Naţională

Foto AFP (arhiva)

La République En Marche (LaREM) - partidul care l-a propulsat pe Emmanuel Macron la Palatul Elysee - a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului Franţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

LaREM a rămas marţi fără majoritatea absolută în Adunarea Naţională după plecarea a 17 deputaţi.

Astfel, LaREM numără în prezent 288 de deputaţi. Totuşi, pierderea sa este mai mult simbolică şi temporară, pentru că are în continuare susţinerea a 46 de aleşi MoDEM şi, cel mai important, urmează să-şi recâştige majoritatea absolută prin includerea supleantului lui Olivier Gaillard, care urmează să renunţe la mandatul de deputat pentru cel de primar.

Cei 17 foşti macronişti au format un grup independent numit „Ecologie, democraţie, solidaritate”. Noul grup şi-a prezentat primele 15 priorităţi, propunând, între altele, un plan de reindustrializare, o transparentizare reală a vieţii publice, crearea unui sistem robust de sănătate sau egalitatea între femei şi bărbaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: