Londra a trimis, din greşeală, zeci de scrisori prin care anunţat cetăţeni UE că trebuie să părăsească ţara

Londra a trimis, din greşeală, zeci de scrisori prin care anunţat cetăţeni UE că trebuie să părăsească ţara

FOTO Arhivă

Marea Britanie a trimis miercuri, din greşeală, zeci de scrisori prin care a anunţat cetăţeni ai Uniunii Europene că trebuie să părăsească ţara – o eroare cu atât mai jenantă cu cât drepturile cetăţenilor UE după Brexit sunt în curs de negociere, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul de Interne de la Londra a anunţat că a demarat o anchetă după ce aproximativ 100 de scrisori au fost trimise cetăţenilor din alte ţări UE, anunţându-i că vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul Regatului Unit în baza legii imigraţiei.
 
“Un numpr limitat de scrisori a fost emis, din greşeală, şi analizăm urgent de ce s-a întâmplat acest lucru. Îi contactăm pe toţi cei care au primit această scrisoare pentru a clarifica faptul că o pot ignora”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.
 
“Este foarte clar că drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Marea Britanie rămân neschimbate”, a adăugat ea.
 
Eva Johanna Holmberg, un profesor universitar finlandez, căsătorită cu un britanic, a declarat pentru The Independent că nu i-a “venit” să creadă ce vede, când a primit scrisoarea.
 
Deşi Marea Britanie a promis un acord generos pentru cetăţenii UE după Brexit, nu există încă un acord privind modul în care vor fi apărate drepturile cetăţenilor. 
citeste totul despre: